dimecres, 29 d’agost del 2012

Els cinc principis del Reiki


Que són i perquè serveixen:

     Formen un dels pilars centrals del Mètode Usui de Reiki.
     Usui va crear els 5 principis del reiki per donar-los als seus practicants i alumnes amb la finalitat que els integressin en el seu dia a dia com una oració o mantra.
     En la vida diària del reikista formen part d'una manera de viure, de meditar, una manera diferent de respondre davant els diferents estímuls negatius del món exterior.
     Meditar sobre ells ens permet reflexionar sobre la importància de mantenir-nos en el nostre centre, en l'eix del nostre ésser, on es troba la pau, l'harmonia, i la veritable felicitat.


“Només per avui no t'enfadis”:  Aquest principi ens parla de no desaprofitar energies. Quan notis que emocions com  la ira, ràbia o enuigs t'envaeixen, pren-te un temps per respirar, reflexionar i tranquil · litzar-te.  Després d'un minut de relaxació les coses es veuen d'una altra manera.  És el principi que ens ensenya a dominar i transformar les emocions.

“Només per  avui no et preocupis”:  Aquí s’ens  parla de viure la vida sense que et preocupis de les coses abans que passin.  Gaudeix de l'ara sense preocupar –te massa en coses que encara no han passat . Recorda que, “ on és el teu pensament esta  la teva energía”, i si el teu pensament està generant incertesa o inseguretat la teva energia serà baixa. No preocupar-se, sinó ocupar-se, és a dir traslladar l'energia del pensament a l'acció.

“Només per avui sigues agraït":  Ser  agraït és un do que tots tenim, el podem utilitzar en qualsevol moment, en qualsevol lloc i amb qui vulguem. Mostra gratitud sempre que puguis, si ho fas de forma desinteressada, et serà de nou lliurat. Hem de comprendre que formem part d'un tot que ens afecta a tots

“Només per avui, treballa honradament":  Guanyar-se la vida de forma honesta, és a dir,  has de brindar el millor de tu en cada moment de la teva vida laboral i com a ésser humà.  Deixar  la mentida i l'estafa de costat.  Aquest principi també es refereix a treballar en el  teu creixement personal o espiritual. T’has de dedicar temps , i ser  honest amb tu mateix.

Només per avui honra als teus Pares, Mestres i Majors":  Hem de tractar els altres com a nosaltres ens agrada que ens tractin. Si ets amable amb tot, estaràs creant un món millor, on la pau i harmonia és l'habitual. Has de ser amable, no només amb les persones, també amb tots els éssers vius i la 
natura.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada