dijous, 13 de desembre del 2012

Les flors de bach i el síndrome premenstrual



     Aproximadament el 75% de la població femenina durant els seus anys fèrtils sent alguna molèstia o dolor relacionat amb la menstruació, variant en intensitat i localització depenent de cada persona. És el que mèdicament es coneix com a síndrome premenstrual (SPM). Encara que no se sap exactament què el provoca, tot apunta a un desequilibri hormonal com a principal causant.
 
      En el cicle menstrual, després de l'ovulació i abans de la menstruació, les hormones arriben a la seva màxima producció. Poden causar canvis pertorbadors en l'organisme femení. La dona està més sensible i afloren més les seves emocions negatives. D'aquí el terme tensió o síndrome premenstrual. Els seus sentiments també s'acompanyen de símptomes físics.

     Cada dona és única, individual i diferent. Experimenta molèsties diferents durant aquesta etapa. Està més vulnerable, irritable, deprimida i intolerant, pateix mals de cap,mal de cames,  somnolència, reté líquids, si hi ha varius, fan més mal, l'estrès augmenta, hi ha insomni, orina amb major freqüència, pot haver-hi dolor pèlvic i lumbar; és impacient amb si mateixa i amb els altres, els qui reben l'impacte del seu estat d'ànim negatiu. No s'entén ni ella mateixa; voldria desconnectar durant aquests dies. Perd la racionalitat i és incapaç d'explicar per què se sent així.Qualsevol petit detall encén la metxa. La dona s'irrita no controla les seves emocions.Es com un volcà apunt de fer erupció.

     Tots aquests símptomes emocionals disminueixen o desapareixen quan arriba la menstruació. S'alleuja la tensió, però poden aparèixer sentiments de culpa per les emocions no contingudes.

     Les Flors de Bach, delicades i subtils, però molt efectives, ajuden en  aquestes emocions i enforteixen el caràcter femení, deixant enrere el mal humor. Cada dona requereix diferents remeis, d'acord amb els símptomes emocionals que presenta. No són tots els remeis florals per a totes les dones. N'hi ha per a qui està a punt d'arrivar a la seva resistència física i tem perdre el control, contra la histèria i el plor fàcil, per quan apareixen sentiments d'odi, gelosia, venjança i còlera, per a les que tenen pena de si mateixes, ressentiment i necessitat de perdonar o per la desgana, apatia i desig de fugir del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada