diumenge, 3 de març del 2013

Març: Les Creences Limitants

   
     Un d'els obstacles que en moltes ocasions ens allunyen de la consecució dels nostres objectius són les creences limitants.
     Les creences limitants, és allò que pensem de nosaltres mateixos, o el que ens han fet pensar la gent del nostre voltant.
     Les anomenem creences limitants, perquè son les que ens obstaculitzen per evolucionar com a éssers humans.
      Les Creences Limitants s'instal-len en les nostres ments, generalment durant la nostra infantesa, que és l'època de màxim aprenentatge, tot i que les podem anar adquirint o modificant al llarg de la nostra vida.
     El patró és que la nostra ment dibuixa una generalització falsa basada en un o més esdeveniments, de manera que li assigna significats qüestionables a aquests esdeveniments, i aquestes interpretacions ens treuen poder.
     Com a resultat, la nostra ment ens bloqueja, i no ens permet prendre certes accions, fins i tot quan en certs casos aquestes siguin raonables i intel-ligents
     Les nostres creences determinen la nostra manera d'actuar, ja sigui conscient o inconscientment.Per tant, és important que sapiguem quines són les nostres creences i perquè.
     Perquè si ho analitzem des d'un punt de vista lògic tenim el següent:
     • Jo mateix creo les meves creences.
     • Les meves creences determinen la meva vida.
     • Per tant, jo mateix creo la meva vida.

     Quan comprens que tu mateix ets l'escultor de la teva existència, és quan t'adones que pots canviar el curs de les coses i pots efectivament arribar on somies,  només cal determinar quines creences són les que et limiten.
     Moltes vegades ens adonem que creiem fidelment en fets que considerem reals, quan aquesta realitat s'ha format en la nostra ment a partir d'algunes poques experiències o paradigmes probablement sense sentit.
     Qüestionar la dubtosa procedència de les nostres creences pot arribar a ser suficient per adonar-se que aquestes creences son errònies. Quan ens adonem que alguna cosa en el que confiem o creiem no és del tot certa, immediatament el dubte ens permet poc a poc anar-nos desfent del concepte en el que creiem i ens limitava.
     Alliberar-nos de les creences fa que canvii la nostre manera de fer i també els nostres valors. Es a través d' aquest procés que fem el cami de creixament personal d' apendre, desapendre i reapendre, i per aconseguir viure a través d' uns valors propis que son els que ens fan sentir la vida en plenitud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada