dimecres, 25 de setembre del 2013

Busca't un AMANT

   

     Moltes persones tenen un amant i altres el voldrien  tenir. I també hi ha les que no en tenen, o les que el tenien i el van perdre.  I són generalment aquestes dues últimes,  les que vénen al meu consultori per dir-me que estan tristos o que tenen diferents símptomes com insomni,  falta de voluntat, pessimisme,  crisi de plor o els més diversos dolors.

     M'expliquen que les seves vides transcorren de manera monòtona i sense expectatives, que treballen només per subsistir i que no saben en què ocupar el temps lliure. En fi, paraules més,  paraules menys ,estan veritablement desesperançades .

     Abans de venir a la meva consulta  ja havien visitat altres consultoris en què van rebre el condol d'un diagnòstic segur: " Depressió " i la coneguda recepta de l'antidepressiu de torn.

     Llavors, després que els escolto atentament, els  hi dic que no necessiten un antidepressiu; que el que realment necessiten,  ÉS UN AMANT.

     És increïble veure l'expressió dels seus ulls quan reben el meu veredicte.  Estan les que pensen: Com és possible que un professional es despatxi alegrement amb un suggeriment tan poc científic! . I també hi ha les que escandalitzades s'acomiaden i no tornen mai més.

     A les que decideixen quedar-se i no surten espantades pel consell,  els dono la següent definició:
    Amant és : "El que ens apassiona ". El que ocupa el nostre pensament abans de quedar adormits i és també  el que de vegades , no ens deixa dormir.  El nostre amant és el que ens distreu devant l'entorn . El que ens fa saber que la vida té motivació i sentit.

     A vegades al nostre amant el trobem en la nostra parella, en altres casos en algú que no és la nostra parella.  També solem trobar-lo en la investigació científica, en la literatura,  en la música,  en la política, en l'esport, en el treball quan és vocacional, en la necessitat de transcendir espiritualment , en l'amistat, en la bona taula , en l'estudi , o en l'obsessiu plaer d'un hobby ... en fi, és "algú" o "alguna cosa " que ens posa de "nuvi amb la vida" i ens aparta del trist destí de durar.

     I què és durar?  Durar és tenir por a viure.  És dedicar-se a espiar com viuen els altres, és prendre la pressió,  deambular per consultoris mèdics, prendre remeis multicolors, allunyar-se de les gratificacions, observar amb decepció cada nova arruga que ens torna el mirall, cuidar del fred, de la calor,  de la humitat, del sol i de la pluja . Durar és postergar la possibilitat de gaudir avui , utilitzant l'incert i fràgil raonament que potser podrem fer-ho demà.

     Si us plau no t'aferris a durar, busca't un amant, sigues tú també un amant i un protagonista ... de la vida . Pensa que la tragèdia no és morir, al  fi i al cap la mort té bona memòria i mai  s'oblida de ningú .

     Així la tragèdia és no animar-se a viure, mentrestant i sense dubtar,  Busca't un AMANT

     La psicologia després d'estudiar molt sobre el tema va descobrir una cosa transcendental :

     " Per estar content,  actiu i sentir-se feliç, cal estar de nuvi amb la vida".
                                                                                                           (Jorge Bucay)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada