dilluns, 1 de juny del 2015

Pensament positiu

    "El que pot canviar els seus pensaments, pot canviar el seu destí"
                                                                                     (S.Crane)



     Només es gaudeix de la vida mantenint una ment positiva. Aquesta veritat l'hem sentit milers de vegades, i és que el pensament positiu fa possible que veiem les coses bones que tenen totes les coses, fa que ens sentim més segurs en la incertesa, que confiem més en nosaltres mateixos i en els altres, que estimem , perdonem, comprenguem i aprenguem amb més facilitat ... etc.
   
     Mantenint aquest pensament s'activen mecanismes químics que canvien la nostra manera de veure el món, a més tindrem més possibilitats de tenir relacions més llargues i felices.  Fins i tot qualsevol tragèdia pot arribar a convertir-se en el nostre major bé perquè amb aquesta mentalitat es pot abordar de tal manera que ens ajudi a créixer.
   
     Per poder gaudir de cada dia cal treballar els pensaments sans i viure una vida senzilla, però moltes persones no es poden permetre el luxe d'estar en pau perquè necessiten aferrar-se a alguna cosa o algú per sentir-se segurs. Ignoren que la senzillesa i l'optimisme converteixen una persona en un ésser pacífic, compassiu i sensible, capaç de veure les coses des d'una perspectiva més àmplia i de deixar a un costat aquesta actitud negativa que ens fa desgraciats. La negativitat s'elimina sent optimista, mirant el costat positiu; si aprenem això podrem avaluar el grau d'importància que té cada problema sense patir i sense desesperar-nos. També acceptarem de millor manera el desafiament que imposen els canvis.

     La persona positiva pot veure les novetats i viure el present projectant cap al futur, però la que és negativa compara les seves experiències amb les dels altres i es queda estancada. I és que un dels factors que més frena el nostre optimisme és comparar-nos amb els altres.
Recorda això: Ningú ha estat, és, o serà com tu. Ets ÚNIC/A; per la qual cosa no té sentit seguir en aquesta línia si vols eliminar o controlar la negativitat en la teva vida. La persona positiva no necessita comparar-se amb els altres perquè confia més en si mateixa, i es torna optimista perquè s'adona que és capaç de resoldre situacions difícils, no es preocupa quan alguna cosa no surt com esperava, simplement ho torna a intentar i aprèn dels errors.

     El pensament positiu és el mètode més eficaç per alliberar-se de l'angoixa, la depressió i de la por a la mort. Fins i tot pots arribar a perllongar la teva vida si tens una ment positiva; ja que una persona negativa és més propensa a contraure qualsevol tipus de malaltia que una persona alegre. Sens dubte, el sistema immunitari de la persona negativa sempre es trobarà més debilitat en aquest estat d'ànim.

     Molta gent creu que ser optimista és genètic, que cadascú és com és i punt; però no és així, tots naixem feliços i positius (observa sinó als nens). El que passa és que a vegades la societat ens torna negatius. La prova està en que quan ens posem en contacte amb algú que te els pensaments elevats desperta en nosaltres noves vibracions també positives eliminant les vibracions impures i negatives. Simplement hem de tornar a tenir aquesta mirada més àmplia que vam tenir en un passat i observar des d'una nova perspectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada