dilluns, 10 de setembre del 2012

El Tarot: Una eina de treball personal


     El tarot ha estat considerat durant molt de temps com una cosa esotèrica, relacionada amb l'ocultisme, arribant a estar prohibida la seva utilització.

     Ja fa molt de temps que aquesta idea va canviar, passant a ser una eina de coneixement i treball personal, que fins i tot alguns psicòlegs utilitzen en les seves teràpies. Sent una peça clau en el treball de meditació, especialment amb arcans majors
     El tarot ens mostra la realitat de la nostra vida, a través de les seves figures, símbols i imatges ens traslladen esdeveniments, facetes de la nostra personalitat, sentiments, creences, actuacions personals.
     Quan posem les cartes sobre la taula, el que està dins de nosaltres es mostra obertament, allò que no som capaços de veure, tot i que, hi és, aquests dilemes, actituds i situacions que no volem deixar sortir i ens plasma de manera concreta una situació i unes circumstàncies amb les quals poder treballar.
     Les cartes parlen, responen, ens indiquen allò que pot passar, ens donen alertes, missatges, ens indiquen qualitats a treballar, actituds a canviar, aspectes personals en els que hem de fixar-nos per poder avançar en els nostres projectes i les nostres vides.
     No hem de veure el tarot com un art endevinatori, sinó com una eina de treball personal, que és complementària d'altres teràpies com ara la meditació, el coaching, etc. El futur és a les nostres mans, en funció de com actuem en el nostre present, així causarem un efecte o un altre sobre el que vindrà posteriorment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada