diumenge, 2 de setembre del 2012

Introducció al Tapping





     EFT son les sigles de « Emotional Freedom Techniques » va néixer el 1991 de la mà de l'enginyer americà Gary Graig, després d'haver estat estudiant juntament amb Roger Callahan.

     Aquest últim havia desenvolupat una tècnica anomenada TFT (Thought Field Therapy)-derivada al mateix temps de la kinesiologia aplicada, que consisteix a localitzar mitjançant un test muscular els punts d'acupuntura adequats per tractar i desbloquejar l'emoció sobre la qual estem treballant. 

     Gary Craig va tenir la idea d'agafar un conjunt bàsic de punts i tractar-los tots sempre, fos quina fos la emoció, evitant així la necessitat de localitzar els punts a través del test.  I va funcionar.

     El mètode és tan senzill com estimular una sèrie de punts d'acupuntura donant copets amb els dits, cosa que anomenem "fer tapping",  mentre ens mantenim mentalment enfocats en l'assumpte concret a tractar.

     Aquest procediment repetit durant uns minuts i amb una mica de perícia en l'observació dels canvis en el nostre estat emocional, es mostra com un dels mètodes terapèutics més efectius que es coneixen avui en dia, produint resultats ràpidament,  fins i tot on moltes altres teràpies no ho havien aconseguit.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada