dissabte, 6 d’abril del 2013

Al.lèrgies i Flors de Bach


     Amb el pas del temps i sobretot a les grans ciutats, tan contaminades, estressants, i densament poblades, apareixen dia rere dia nous  al-lèrgics. Al-lèrgies a tot, alimentàries, ambientals, químiques, atòpiques, etc.    Aquest trastorn consisteix en una resposta exagerada del sistema immune a substàncies inofensives, i la tendència sol ser desenvolupar al-lèrgia a cada vegada més coses, limitant considerablement la qualitat de vida de qui la pateix.
     El tractament mèdic convencional administra corticoides per baixar les defenses i antihistamínics per bloquejar la reacció inflamatòria. Això està bé quan apareix una crisi al-lèrgica, però no és un plantejament suficient com a tractament crònic. El que pocs saben és que com succeeix amb totes les malalties, la causa està en el pla mental-emocional.
    Les al-lèrgies i les intoleràncies (per exemple al gluten) són cosines germanes, les dues solen ser la manifestació física d'una hipersensibilitat emocional. Les persones massa sensibles senten dolor i irritació en situacions en què altres romanen indiferents.
     Aquesta tendència psíquica acaba somatitzant-se en al-lèrgies, intoleràncies, i si hi ha un gran component de culpabilitat apareixeran malalties autoimmunes.
     La persona massa sensible està tan exposada a les agressions verbals que emmagatzemarà ràbia i ressentiment pel patiment que li causen els altres, i això pot expressar-se físicament amb urticàries o erupcions amb rubor i coïssor "rabiós". NO HEM DE TRACTAR AL-LÈRGIES SINÓ AL-LÈRGICS.
     El tractament floral a llarg termini intenta corregir els estats emocionals i mentals en desequilibri. Encara que hi ha dos o tres essències bàsiques per tractar a tots els al-lèrgics, les altres flors es triaran segons siguin les característiques psicològiques de cada pacient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada