dilluns, 15 d’abril del 2013

Ciència i Reiki

    "El perill més gran en la ciència és una ment tancada" Albert Einstein


      L'ús de Reiki en hospitals, clíniques i centres de salut a tot el món és un fet indiscutible  i el seu reconeixement per l'Institut de la Salut dels EUA com a teràpia complementària confirma la seva eficàcia com una eina real, anant més enllà que un  simple placebo o teràpia de suggestió.
     Un tòpic que destaca avui dia és l'aparent divorci entre l'espiritualitat i la ciència. Aquesta discussió es veu "amplificada" de certa manera quan es parla de Reiki i altres teràpies energètiques. Un fet perfectament comprensible, si es considera la necessitat de la ciència de comprovar la realitat de quelcom mitjançant una manifestació física d'algun tipus. En altres paraules, si no es pot mesurar, no existeix.

     Per a moltes persones, el plantejament científic és la seva principal manera de veure les coses, "si no ho veig, no m'ho crec". Em diferencio d'aquest punt de vista només en l'aspecte que no necessito mesurar quelcom si veig que funciona.
     Tot i això, la possibilitat de "provar" que Reiki és real i es pot mesurar és una cosa que em segueix interessant molt, perquè en la meva opinió personal, si poguéssim crear un "pont" entre la ciència i l'espiritualitat seria de gran ajuda per millorar les vides de tots nosaltres. Si el nostre costat espiritual no necessités un "acte de fe" tan gran, considero que moltes persones estarien més disposades a apropar-se a aquest costat i veure com els pot beneficiar al seu dia a dia.
     El que molta gent ignora és que Reiki és una energia. La mateixa energia que impulsa els nostres músculs i esta present en cadascuna de les nostres cèl · lules.

     A la física i en Reiki també, hi ha una llei fonamental, la llei de Amperes, que diu que quan el corrent flueix a través de conductors com cables o teixits vius, camps magnètics s'han de produir en l'espai  del voltant.
     Des que els teixits humans són conductors d'electricitat, les ben establertes lleis de la física diuen que al cor i altres músculs i el cervell i els nervis perifèrics produeixen camps en l'espai al voltant del cos i aquests són anomenats camps biomagnéticos o "aura". Això s'aplica tant al cos sencer com a cadascuna de les nostres cèl · lules i òrgans.
     Així doncs  aquesta energia existeix, és real i pot ser mesurada.
      (Text de John Curtin Mestre de Reiki - Fundación Sauce)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada