dimarts, 15 de març de 2016

LAVANDA El Rei dels OLis Essencials

 

     L'oli essencial de Lavanda,  es considerat el rei dels olis essencials per les seves múltiples propietats, beneficis i aplicacions,
     Les més antigues civilitzacions ja utilitzaven aquesta planta a través de diferents procediments per aprofitar les seves moltes propietats terapèutiques i la seva magnífica fragància en perfums i productes de cosmètica.
     L'oli essencial de Lavanda és un dels més versàtils i polivalents, per això es un dels motius que no pot faltar  en una farmaciola natural i que tinguem a casa ja que es pot  fer qualsevol barreja que realitzem a base d'olis essencials, argiles, olis vegetals, etc, amb unes gotes d'oli essencial de lavanda aquesta barreja es veurà enriquida .
     Aquesta essència té la capacitat de potenciar l'efecte de tots els altres olis. Per això, és aconsellable afegir unes gotes de lavanda a qualsevol tractament natural que estiguem duent a terme, sempre tenint en compte les precaucions bàsiques en l'ús dels olis essencials.
     Les seves propietats són:

  • Antisèptica
  • Sedant
  • Analgèsica
  • Regeneradora
  • Antiespasmòdica
  • Per a la pell en arrugues, acne, ferides i cremades, dermatitis,varicel.la
  • Per a la higiene personal: banys, infeccions ginecològiques, desodorant
  •  En banys de vapor per refredats i bronquitis lleus
  • Per el sistema nerviós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada