dilluns, 7 de gener del 2013

GENER: Nous objectius

 Podria dir-me, si us plau, quin camí he de seguir des d'aquí?
- Això depèn en bona mesura del lloc on vulguis anar - va dir el gat
- No m'importa molt on .. - Va dir Alícia
- Llavors no importa per on vagis - va dir el gat
                                                       Lewis Carroll, Alícia al país de les meravelles

     Quan comença l'any és el moment en què ens plantegem que volem fer, que volem aconseguir, és el moment en què ens afloren nous objectius, nous reptes o antics desitjos que no hem pogut tenir. És el moment en que ens plantegem nous canvis.
     A mesura que va passant l'any els objectius que ens havíem posat, es van quedant en bones intencions, bons desitjos, promeses que esdevenen decepcions ...
     Què hem de fer per obtenir un bon resultat?
     Què hem de fer per aconseguir el nostre objectiu?
  • Que sigui positiu i motivador. Així ens adonarem que com més motivats ens trobem, més possibilitat d'èxit tindrem.
  • Que sigui concret. Evitarem la dispersió, ha de tenir un tamany i plaç adequat. Tenir un termini adequat ens ajudarà a no frustrar-nos i rectificar. 
  • Que sigui controlable.S'ha de poder mesurar, ha d'ajudar-nos a avaluar el progrés  Ha de dependre exclusivament de nosaltres. Perque el nostre objectiu no s'escapi del nostre control no pot dependre d'altres persones.
  • Acció. Cal fer-ho. Hi ha una frase de Peter Drucker que diu: "Un objectiu no és res fins que es converteix en acció", per tant comencem a caminar per aconseguir el nostre objectiu.

1 comentari:

  1. Gràcies a vosaltres, jo començo l'any en el punt de l'acció, gran part de l'obejctiu professional que em vaig proposar fa uns 2 anys està complert, ara només falta aconseguir-ne un bon resultat i us puc ben assegurar que treballaré perquè així sigui!
    Gràcies,

    Sara

    ResponElimina