dimecres, 17 d’abril del 2013

Arreglar el món



     Un científic, que vivia preocupat amb els problemes del món, estava resolt a trobar els mitjans per minorar-los. Passava els seus dies en el seu laboratori a la recerca de resposta per als seus dubtes.

     Un dia, el seu fill de sis anys va envair el seu santuari, decidit a ajudar-lo a treballar. El científic, nerviós per la interrupció, li va demanar al nen que anés a jugar a un altre costat. Veient que era impossible treure'l, el pare va pensar en alguna cosa que el pogués entretenir. De sobte es va trobar amb una revista, on hi havia un mapa amb el món, just el que necessitava. Amb unes tisores, va retallar el mapa en diversos trossos i juntament amb un rotllo de cinta, li va donar al seu fill dient:
     "Com que t'agraden els trencaclosques, et vaig a donar el món tot trencat perquè ho reparis sense l'ajuda de ningú."

     Llavors va calcular que al petit li duria 10 dies compondre el mapa, però no va ser així. Passades algunes hores, va escoltar la veu del nen que el cridava calmadament:

     "Pare, pare, ja  he aconseguit acabar-lo".

     Al principi el pare no va creure  el nen. Va pensar que seria impossible que, a la seva edat, hagués aconseguit compondre un mapa que mai havia vist abans. Desconfiat, el científic va aixecar la vista de les seves anotacions, amb la certesa que veuria el treball digne d'un nen. Per a la seva sorpresa, el mapa estava complet. Tots els trossos havien estat col · locats en els seus  llocs corresponents. Com era possible? Com el nen havia estat capaç?

     "Fill, tu no sabies com era el món, com ho has aconseguit?"

     "Papa, jo no sabia com era el món, però quan vas treure el mapa de la revista per retallar-lo, vaig veure que de l'altre costat hi havia la figura de l'home. Així, que li vaig donar la volta a les retallades, i vaig començar a recompondre l'home, que sí sabia com era. "

     "Quan vaig aconseguir arreglar l'home, vaig donar la volta al full i vaig veure que havia arreglat el món."
           Gabriel Garcia Marquez                                                                                    


1 comentari:

  1. Un escrit molt maco, com tots el que pengeu. Per la meva professió us puc confirmar que ens els hauríem d'escoltar més sovint als petits! Bon cap de semana!

    ResponElimina