diumenge, 20 de novembre del 2016

Ansietat i olis essencials

    

     Tots sentim ansietat i estrès de tant en tant. Hi ha situacions que solen despertar sentiments d'ansietat com, per exemple, complir terminis de lliurament ajustats, obligacions socials importants o conduir amb molt trànsit.

     
Les preocupacions que perduren i símptomes com la por extrema, falta d'aire, taquicàrdia, insomni, nàusees, tremolors i marejos són comuns en aquests trastorns.La freqüència i intensitat d'aquest tipus de símptomes és sovint debilitant i interfereix en les activitats diàries

      Conviure amb l'ansietat no és fàcil. Generalment quan apareix un trastorn d'ansietat en la  nostra  vida, ho fa per quedar-se durant força temps Només a base d'esforç, treball i trobar el tractament adequat aconseguirem  tractar aquesta ansietat.

     Per ajudar en el tractament mèdic i psicològic de l'ansietat, podem  recórrer a nombroses teràpies complementaries i una d'elles  és l'aromateràpia.

     Els beneficis de l'aromateràpia s'han observat des de l'antiguitat. La utilització de les olors per aconseguir l'equilibri no és precisament nou, però cada vegada més gent es convenç dels  efectes de l'aromateràpia sobre moltes malalties. A més,els aromes que ens envolten poden influir en el nostre estat d'ànim, sentint-nos més vitals, més enèrgics  més alegres, més relaxats, més concentrats o més feliços.


     Alguns dels olis que ens podem ajudar:

     Azahar  (Flor del taronger)Te una fabulosa propietat relaxant per contrarestar els atacs de pànic o d'ansietat. Per això aquest oli és "lànsiolitic" de l'aromaterapia


     Lavanda. Es tracta d'un dels aromes estrella.Sens dubte,té propietats sedants, calmants i relaxants que ajuden a prevenir els atacs d'ansietat. A més, el seu aroma proporciona l'equilibri i el benestar que qualsevol persona necesita.

    Jazmín (Gessamí.) resulta excel·lent per equilibrar  l'estat d'ànim. En el tractament destaca la seva utilització per reduir els temors produits per l'ansietat

    Melissa. Els beneficis dàquest aroma  funcionen especialment sobre la taquicàrdia o les palpitacions, tan freqüents quan es pateix en un trastorn d'ansietat.

   Bergamota. L'oli essencial de bergamota s'utilitza per combatre la tensió muscular produïda per l'ansietat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada