dijous, 25 d’octubre del 2012

La salut


     La salut és una necessitat íntimament lligada al dret fonamental de tot ésser humà a la vida. Avui dia, des d'una concepció amplia del concepte, s'entén la salut com un valor propi, una forma de viure la vida.  La salut com a benestar, és inherent a una forma o estil de vida saludable.

     La salut es pot definir com la capacitat de desenvolupar les potencialitats de les persones per tal de poder respondre de forma activa i positiva als reptes del context social on vivim.

     Quan una persona pot satisfer les seves necessitats bàsiques, és capaç d'adoptar responsabilitats pròpies o compartides, es capaç de donar i rebre afecte, és capaç d'identificar i realitzar les seves aspiracions i sap fer una anàlisi critica dels comportaments propis que poden incidir sobre la seva salut i la de la col•lectivitat, podem afirmar que gaudeix d'un nivell de salut que li permet assolir i mantenir el sentiment de benestar.

     La salut es pot percebre, no com un objectiu, sinó com la font de riquesa de la vida quotidiana. Es tracta, per tant, d'un concepte positiu que accentua els recursos socials i personals, així com les aptituds físiques.
  (Tret d'un escrit d'Isabel Pérez, Professora de l'Escola d'Infermeria de la Universitat Blanquerna)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada